Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Οι δράσεις συνεχίζονται

Λίγες μέρες απομένουν για να ξεκινήσει στην Αθήνα το Pride για το 2014. Στις 14 του Ιουνίου, λιγότερο από δυο εβδομάδες από σήμερα, θα ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή της πολύχρωμης κοινότητας. Το ζητούμενο της φετινής επετείου είναι η προβολή των εναλλακτικών σχημάτων οικογένειας και η σταδιακή προσπάθεια για την νομική κατοχύρωσή τους. Η Ελληνική πολιτεία συνεχίζει να παραβλέπει αυτά τα ζητήματα, ακόμα και μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο θεωρεί ότι η Ελλάδα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση με το να αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια από το σύμφωνο συμβίωσης.
Στην προσπάθεια να προβληθούν περισσότερο τα θέματα που απασχολούν όλους μας, ακόμη κι αν η δημιουργία οικογένειας δεν είναι άμεσα στα σχέδια του κάθε μεμονωμένου ατόμου, εθελοντική ομάδα του Athens Pride σχεδίασε ένα πολύ ενδιαφέρον flash mob, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 1η Ιουνίου στην πλατεία στο Μοναστηράκι.
Οι εθελοντές αρχίζουν να συγκεντρώνονται στην πλατεία
και να στήνουν τον τεχνικό εξοπλισμό

Οι συμμετέχοντες είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται αρκετά πριν και για την άρτια εκτέλεση της δράσης είχε προηγηθεί αρκετή προσπάθεια, με τη συμμετοχή και χορογράφου. Το σκεπτικό όπως παρουσιάστηκε σε εμάς, το κοινό, φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Οι "κακοί" μοιράζουν τα πλακάτ τους

Σκηνές από το τελικό χορευτικό
Η δράση ξεκίνησε με τρία ετερόφυλα ζευγάρια να χορεύουν και μετά από λίγη ώρα κατέληξε μετά από εναλλαγή των παρτενέρ, να έχει ένα ετερόφυλο, ένα λεσβιακό και ένα γκέι ζευγάρι. Σε εκείνο το σημείο μια ομάδα ανθρώπων με τα γνωστότερα σχόλια κατά των LGBTQI ατόμων, εμφανίστηκε και περικύκλωσε τους χορευτές. Λίγο αργότερα, ο κλοιός έσπασε και η κοινότητα βγήκε ανανεωμένη, πιο δυνατή και περήφανη να ολοκληρώσει το χορευτικό της πιο αισιόδοξα από πριν.




Παράλληλα με το χορευτικό, εθελοντές μοίραζαν φυλλάδια του φεστιβάλ υπερηφάνειας και ήταν εκεί για να δώσουν πληροφορίες σε όποιον ήθελε. Αναμένουμε επόμενες δράσεις και φυσικά το ίδιο το Pride στο οποίο είναι ευπρόσδεκτοι και οι LGBTQI και οι ανοιχτόμυαλοι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι straight φίλοι μας.





Περισσότερες φωτογραφίες διαθέσιμες ως συνήθως στο Flickr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου